Próbasmink egy menyasszony szemszögéből

menyasszonyi probasmink jakab nora
Először is engedjétek meg, hogy elmondjam, én is voltam menyasszony, nekem is volt munkám, szoros időbeosztásom, és nagy hajrám az esküvőm előtti utolsó két hétben…
Természetesen a próba smink nem kötelező. Egyesek szerint nem is igazán fontos, amennyiben pontosan tudjuk mit szeretnénk mangunkon látni és, hogy kinek a szakmaiságában bízunk meg!
Ha ezek közül egyik hibádzik akkor szerintem fussunk egy kört.
 • Azt kell megkérdeznünk magunktól, tudjuk pontosan, hogy mi a menyasszonyi smink lényege?
 • Volt már rajtunk olyan smink amely kisebb igazításokkal tartott egész nap és éjjel?
 • Megfelel a nappali kritériumok után az esti elvárásainknak? Elég látványos még este is?
 • Több óra után is megfelel e az alapozó?
 • Nem irritáló a vízálló összetétel a bőrünknek?
 • Viseltünk már alkalmi szempillát, tart órákon keresztül ha izzadunk, táncolunk, esetleg pityergünk?
 • Le ugrik e az alapozó az orrunkról törölgetés után?
 • Milyen az ajaktinta? Tartós ajkak mellett döntsünk vagy pótoljuk mi magunknak a nap folyamán a rúzst? Van ilyen árnyalatunk vagy vegyünk egy kiválasztott színt?
nora jakab menyasszonyi smink

Mikorra egyeztessem a próba sminket és milyen csatornán?

Mondanom sem kell, telefonon! Kivételes esetben érdeklődjünk üzenetben! Ez mindenkinek megadja a komolyságot és a tiszteletet, hiszen ez egy kivételes alkalom.
Ha a szakemberünk szakmaiságáról még nem tudtunk meggyőződni, akkor akár más alkalomból fel kereshetjük, pl Karácsonyi party, szilveszter vagy farsangi bál.
Ha én szeretnék időpontot, hogy mikorra egyeztessünk, próba sminket, nem tenném pl. félévvel hamarabb, hiszen teljesen más a hangulatom télen, más színeket kedvelek hidegben, mint nyáron/tavasszal. Ez nem azt jelenti, hogy nem is jelentkezek be hamarabb, hiszen egy jó szakembernek már fél évre előre le kötött eseményei vannak.
Én biztos egybe kötném a próba-hajjal, de még egy jó kis talpmasszázzsal is, hogy igazi luxi érzésem legyen, kb 1-2 vagy 3 hónappal az esküvő előtt.
Ne rohanjak utána sehova, legyen időm egyet ebédelni hagy lássam mi marad a rúzsból egy húsleves után.
Esetleg egy előre egyeztetett ruha próba is számításba jöhet, hiszen önmagában semmi sem ad teljes képet a “NagyNapos szettünkről”, viszont ha egyben látunk mindent haj- smink- ruha az megnyugtathat minket. Csajos napnak sem rossz.
Extrém versenyzők be iktathatnak egy TRX edzést is, ha kibírja, szerintem maradhat az összes kiválasztott szépészeti szolgáltató!
De komolyra fordítva a szót, a sminket ne mosd le, csak késő este, akkor kapsz objektív képet a választásodról.

Miért 2-3 hónap?

Tegyük fel, hogy két smink között vacillálunk. Egy halvány lilás – tüdőszín és egy barackos között. Meg győzzük magunkat, hogy melyiket választjuk, legyen mondjuk egy barack- fehér színű világos fényes smink, szerelemszín a javából… veszünk hozzá egy nagyon szép menyecske ruhát, ahhoz egy barackszín cipőt, szólunk a virágosnak, hogy legyen a csokorban, sőt a terem díszítésben. A hajdíszbe is kell belőle…
Elmegyünk szépen a próba sminkre egy héttel a Nagy nap előtt, hónunk alatt a telefon, benne a sminkkel és a színével. Erre kiderül, hogy ennek a sminknek formailag, de színügyileg sem, semmi de semmi köze nincs az anatómiánkhoz!!!! Igazi rémálom, barack ugrott, virág ugrott…
Bele sem kell gondolni, elég csak időben egy próba smink 🙂
Szóval, a tanulság: Hagyjunk magunkra időt, tapasztaljunk, főleg ha gyakorlatlanok vagyunk a választásban. És élvezzük ki a készülődés ezen részét is, nem csak a “Nagy napon”,
A legizgalmasabb a várakozás. És a próbálgatás. Mint amikor esküvői ruhát próbálunk, élvezzük amikor ránk adják, amikor nézegetjük magunkat a tükörben, fotókat készítünk, utánna vissza nézve döntést hozunk, közben pedig jól érezzük magunkat. Ez a lényeg.

Weboldal és elérhetőség:
norajakab.hu
norajakabstore.hu

Cikksorozatunk további részei:

 1. Hogyan válassz a nagy napra sminkest
 2. Próbasmink egy menyasszony szemszögéből
 3. Próbasmink egy sminkes szemszögéből
 4. Mit tegyek ha változtatni szeretnék a sminkemen? Sminket vagy sminkest váltsak?
 5. A Nagy nap – sminkben