Menyasszonyoknak smink STEPbySTEP a nagy napig – 1. rész

Jakab Nóra vagyok, sminkes és smink oktató. Ezt a cikk sorozatot úgy szeretném Neked megírni, hogy képviselem a szakmai oldalt és a menyasszonyi igényeket is 🙂

Jakab Nóra - Smink steb by step menyasszonyoknak Merem kiejelenteni, hogy életem során már több mint 200 menyasszonnyal találkoztam, és minden vendég egyedi számomra. Abban szeretnék segítséget adni, ami alapján megtudhatjátok, mit is kerestek, vagy pontosabban kit? Mit várunk el a sminktől amit viselünk? Mit várhatunk és Várjunk el a sminkesünktől! Mit szeretnénk látni és mi az amit nem? Hogy kommunikáljuk ezt?

Emlékszem amikor még csak ízlelgettem ezt a szakmát, és koszorúslányként asszisztáltam végig a barátnőm esküvőjét, vagy később amikor én készültem az esküvőnkre. Nem sok idő telt el a kettő között, de egy nagy különbség adott volt : az információ! Mire van szükségem?

Először is vegyük számba a sminkelési szokásainkat:

  • Mit emelünk ki az arcunkon és mit szeretnénk kicsit elkendőzni?

 

  • Igényünk van a változásra? Fontos, hogy a menyasszonyi sminkünk nagyban eltérjen attól amit megszoktunk, vagy éppen ellenkezőleg?

 

Szeretnénk megmaradni azon a vonalon amit minden nap megszoktunk, csak precízebben?

  • Új színekre, formákra vágyunk, teljes átalakulásra, vagy szó szerint a hideg is kiráz a műszempilla viselésétől.
  • Intenzív legyen a smink vagy láthatalan? Vagy egyik sem… csak pont a kettő között félúton
  • Melyik vagyok ÉN?

Ez alapján induljunk el “keresgélni” a sminkesek fényképei között. A referencia munkák alapján keressünk nekünk való sminkest.

Mit értek ez alatt hogy nekünk való?

A lágy színek, vonalak és textúrák tetszenek nekünk, pasztell színek, finom tusvonal és lehelletnyi kontúrozás? Nagyon fontos, hogy arra az iranyba keresgéljünk, ahol ezt meg is lehet “kapni”.

Van tájékozódási felület a szolgáltatásairól? (pl. weboldal, általános árajánlat) Ennek ismereében, ezt figyelmesen elolvasva rengeteg felesleges levelezéstől kíméljük meg magunkat, rögtön válaszokat kapunk az árakról, kiszállási lehetőségekről vagy az anyaghasználatáról pl. bőr allergia esetén. (Hiszen mindenki akinek munkája van, elfoglalt, legyen az sminkes vagy menyasszony)

Minden profi szakembernek látszik a munkáján a stílusa, “keze nyoma”. Az, hogy mi a munkája lényege és esszenciája. Ez az amit elsőként mi magunknak is meg kell értenünk, azonosulunk vele vagy sem? A sminkes tud kisebb tusvonalat húzni és minden kellékes táskában van egy pasztell rózsaszín paletta… de a “macskás szem” nem a termékekben van, hanem a szolgáltató „kezében”. Mindenkinek egyedi stílusjegyei vannak

Tetszenek a publikált munkái? 10ből hány sminket próbálnál ki, kis módosítással vagy változtatások nélkül? Egyátalan szimpatikus nekem vagy csak felkapott?

Nagyon fontos, hogy lássunk képi anyagot, lehetőség szerint akár élőben is sminket a kiszemelt szolgáltatóktól. Ez a természetes, ne hagyatkozzunk ebben a témában a rokonok, ismerősünk ízlésére. Megfelelő képi anyagok nélkül, látatlanban nehéz dönteni, hiszen annyira különbőzek vagyunk. Ami az egyik vendégnek sok, a másiknak lehet, hogy kevés… Ne menjünk messze legyen erre példa az alapozás kérdése… Illetve lehet, hogy a barátnőmnek szimpi volt az a kozmetikus csaj… de neked túl sokat fecseg vagy éppen túl keveset 🙂

Mint oktató és sminkes én is azt szorgalmazom, hogy mutassuk meg magunkat, publikáljuk munkáinkat. Adjunk magunkról és a munkásságunkról OBJEKTÍV KÉPET. Ha ilyen nem áll rendelkezésre árulkodó lehet, de ne íteljünk elhamarkodottan, kérjünk bátran referencia anyagot, elérhetőséget, ne csak a közösségi média felületein nézelődjünk.

Ha ez megvan, akkor hívjuk fel, és egyeztessünk időpontot, akár többekkel is. Erről a következő részben írok majd.

Weboldal és elérhetőség:
norajakab.hu
norajakabstore.hu

Cikksorozatunk további részei:

  1. Hogyan válassz a nagy napra sminkest
  2. Próbasmink egy menyasszony szemszögéből
  3. Próbasmink egy sminkes szemszögéből
  4. Mit tegyek ha változtatni szeretnék a sminkemen? Sminket vagy sminkest váltsak?
  5. A Nagy nap – sminkben